Mevrouw Cous

Dé sociale cultuurcateraar van Amsterdam

Mevrouw Cous is de sociale cultuurcateraar van Amsterdam. Iedere vrijdag zetten wij een multiculturele lunch op tafel, rechtstreeks uit de authentieke keukens van onze koks! Naast de wekelijks lunch verzorgt Mevrouw Cous ook caterings op aanvraag.

Ons menu en onze gerechten worden bedacht en bereid door integrerende vrouwen in Amsterdam, met een passie voor koken. De verschillende culturele achtergronden van onze vrouwen zorgen voor een veelzijdige en kleurrijke menukaart: iedere smaak, kleur en geur komt voorbij.

Onze missie

Integrerende vrouwen in Nederland ondervinden vaak moeite in te stromen op de Nederlandse arbeidsmarkt. Bedrijven zijn dikwijls huiverig deze vrouwen aan te nemen, en de Nederlandse taal vormt een grote barrière. Vaak raken deze vrouwen in sociaal isolement, en belanden in baantjes ver onder hun kracht, waarbij hun culturele afkomst uit zicht raakt.

Mevrouw Cous doet het anders. Wij geven integrerende vrouwen juist de kans werk- en taalervaring op te doen, zonder dat daarbij de culturele achtergrond wordt ontzien. Sterker nog: cultuur is de basis van onze cateringservice!

Ken jij, of ben jij, iemand die bij ons wilt aanschuiven aan tafel en in de keuken? Neem contact met ons op en dan kijken we samen wat mogelijk is! Iedereen is meer dan welkom.

Duizend-en-één culturen

Proeven van andere culturen, keer op keer weer. Iedere week een smaakvol recept afkomstig uit keukens van over de hele wereld.

Scherp geprijsd

Onze lunches en catering zijn scherp geprijsd. Inclusief bezorging!

Vers & voedzaam

Mevrouw Cous zorgt voor producten die met verse, zo veel mogelijk lokale producten bereid zijn. De maaltijden en hapjes van Mevrouw Cous zijn smakelijk gezond en vullend.

Sociaal betrokken

Door je bestelling bij Mevrouw Cous te plaatsen draag je bij aan een succesvolle integratie van de fantastische vrouwen in onze keukens.